Blogg

Markthal RotterdamHolland står för en av Europas mest kreativa arkitektoniska scener. Närheten till vattnet och begränsande landytor har utmanat till nytänkande lösningar; här förenas urbanism och arkitektur som skapar levande miljöer och som ligger i framkanten. Rotterdam, Amsterdam och flera andra städer bjuder på unika byggnationer och spännande stadsutveckling.

Sedan andra världskriget har Rotterdams stadskärna återuppbyggts med modern statsplanering i fokus. I centrum finner man multifunktionella byggnader som till exempel De Rotterdam och marknadshallen Markthal. Båda innefattar lägenheter och kontor, men är också tillgängliga  för allmänheten genom restauranger och kaféer. Den puls som en gång fanns i Rotterdams stadskärna har återigen skapats tack vare arkitekturens lösningar.

 Läs mer

Bologna ligger i regionen Emilia-Romagna som ofta kallas Italiens matcentrum. Det emilianska köket har specialiteter som parmesanost och parmaskinka. Emilia-Romagna är också hjärtat av den italienska sportbilstillverkningen. Här har märken som Lamborghini, Maserati och Ferrari sina ursprung. Hit flyger man enkelt direkt med SAS från både Stockholm och Köpenhamn. Närheten till andra italienska regioner gör att Bologna kan kombineras med destinationer som Venedig, Florens eller kuststräckan vid Rimini.

Bo på något av de trevliga hotellen i centrala Bologna som också erbjuder bra konferensmöjligheter, till exempel Hotel Tre Vecchi, Hotel 4Viale Masini eller Royal Hotel Carlton. Med hotellen som utgångspunkt finns en mängd upptäckter att göra I Bologna och dess omnejd. Vi tipsar bland annat om följande:

Bolognas marknader
Italien ostLär känna det italienska köket bättre genom en tur på stadens marknader. Tillsammans med er lokala guide besöker ni lokalbefolkningens favoritmarknader med lokalproducerat som frukt och grönt, ostar, marmelader, ägg och kött och handgjord pasta av hög kvalité. Ni har även möjlighet att besöka lokala producenter och butiker för provsmakningar.

 Läs mer

Få europeiska städer har under en längre tid varit så heta som Hamburg. Den kreativa klassen dras till denna globala metropol som en magnet och investeringsviljan i utveckling och arkitektur är hög. Det är inte för inte som ett av Europas största innerstadsprojekt drivs just här.

Elbphilharmonie HamburgProjektet HafenCity ska enligt planen stå färdigt 2020. Flera sevärda byggnader, designade av internationella stjärnarkitekter, är under uppförande, andra står redan klara – bland annat Elbphilharmonie, konserthus och Hamburgs nya landmärke. Denna spektakulära byggnad på taket av ett gammalt hamnmagasin utgör entrén till HafenCity på Kaiserkai.

Lägenhet WilhelmsburgSpeicherstadtHafenCity arbetar utifrån ett hållbarhetsperspektiv och målsättningen är att bli miljöcertifierat. Bland annat har man satsat på en nästan tre mil lång cykelväg som ska få lokalbefolkningen att ställa bilen. Även distriktet Wilhelmsburg har genomgått en spännande förvandling. Denna ö har, trots sitt idylliska läge vid floden, dominerats av industribyggnader och använts som avlastningsplats för avfall. De senaste åren har ön dock förvandlats till en modern och miljövänlig stadsdel som på ett medvetet sätt förenar ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet.

Trons Production utformar resan till Hamburg efter era önskemål och intressen, förklarar stadens struktur och tar er till speciellt utvalda projekt inom stadsplanering, arkitektur och byggteknik.

Vieux Port_1Med en kraftig upprustning i den offentliga miljön och satsning på inspirerande arkitektur och kulturinstitutioner håller Marseille på att återta sin position vid Medelhavet.

Staden, grundad av grekerna sexhundra år f Kr, har som stor och viktig hamn- och handelsstad varit en smältdegel för olika nationaliteter och kulturer. En brokig och orolig historia, sociala och ekonomiska problem och ökande kriminalitet höll Marseille i ett stadigt grepp under senare delen av 1900-talet.Fort Saint Jean

Under senaste årtiondet har Marseille lyckats förändra kurs och image. Som Europas kulturhuvudstad 2013 gick startskottet för Marseille att slutgiltigt göra sig av med sitt rykte som en hård och råbarkad hamnstad.

 

 

 Läs mer

0 comments

Bilbaos förvandling från en slumrande stål- och varvsindustristad till dagens kosmopolitiska och blomstrande kulturcentrum är både fascinerande och spännande. För den som intresserad av modern arkitektur och stadsutveckling är Bilbao ett utmärkt resmål för en studieresa. Uppskattas dessutom god mat och dryck är valet självklart.

Bilbao CalatravaFörändringen av Bilbao har pågått sedan början av 90-talet och här har världsberömda arkitekter som Frank Gehry skapat Guggenheimmuseet, Norman Foster den high-techinspirerade tunnelbanan, Santiago Calatrava Zubizuribron över floden Nervión och stadens flygplatsbyggnad.

Här finns konst som Jeff Koons enorma tulpanbukett och Louise Bourgeoise jättespindel ”Maman” att beskåda och långa promenadstråk längs floden för att enkelt förflytta sig runt till fots.

 Läs mer

Madrid statyMadrid är Europas högst belägna huvudstad med sina 646 m ö h. Den karaktäriseras av fotboll, flamencons rytmiska toner och historiens vingslag. Staden som aldrig sover har måhända lugnat ned sig en aning de senaste åren men den spanska pulsen och stämningen finns kvar alla tider på dygnet.

Madrid är lätt att tycka om med fantastiska parker, pittoreska gränder, imponerande och storslagna byggnader, Madrid arkitekturvarierande arkitektur och uppskattad matkultur. Stadens struktur bygger på Madrids egen historia med utveckling från dess arabiska rötter till dagens politiska och ekonomiska prägel.

Madrid beskrivs också med ord som klass och kultur – ingen annanstans i Europa finns det så stora konstmuseer och konstsamlingar. Reina Sofia, Prado och Thyssen-Bornemisza är de främsta och här finner du verk som Picassos Guernica.

 Läs mer

Internationella Berlins experimentlust och kreativitet sätter tydliga spår i arkitektur och stadsutveckling. Här talar man inte bara om att tänka utanför ramarna, här gör man det.

Stadens brokiga historia och internationella prägel väver samman tidseror och kulturer och skapar grogrund för nytänkande. Detta sätter avtryck inom arkitektur, stadsrum och hållbar utveckling.  Läs mer

0 comments

Vi föreslår en härlig seglingskonferens i Kroatien för att mötas på ett annorlunda och utmanande sätt. Denna resa kan genomföras även för större grupper med deltagare från olika länder och avresedestinationer.

Förslag på ett program med start i Split:

Dag 1)
Ombordstigning, lunch på båten, segling till naturhamn på ön Solta. Middag på restaurang med utsikt över viken och våra segelbåtar. Läs mer