San Remo – 300 soliga dagar per år

0 comments

Det sägs att San Remo har i genomsnitt 3000 soltimmar eller 300 soliga dagar per år. Med dess fantastiska läge i bukten mellan Capo Verdo och Capo Nero är området särskilt känt för sitt milda klimat.

6_sanremo-275x183Här kan man sola året runt och bada in i november månad. Denna liguriska ort är en utmärkt destination för grupper och ligger endast en timmes resa från Nice flygplats.

Naturen runt San Remo inbjuder till en aktiv konferens där deltagarna kan kombinera arbetet eller utbildningen med fysisk aktivitet. Cykla längs den vackra kuststräckan ”Ponente Ligure” från San Remo till San Lorenzo eller gör en morgonvandring i den häftiga naturpark som löper från San Remos stadsgräns och sedan stiger upp till toppen av Mount Bignone, ca 1200 m ö h.

Villa-NobelSan Remo har alltid varit känt som en av de viktigaste städerna på ”Rivieran dei Fiori” (Rivieran av blommor). Omtalat sedan 1600-talet som en av de mest älskvärda och exklusiva turistorterna i Medelhavet. Vi svenskar förknippar orten framför allt med Alfred Nobel, uppfinnaren och donatorn till Nobelpriset. Han levde och verkade i San Remo fram till sin död 1896 och idag är Villa Nobel ett välbesökt museum. Fortfarande hämtas alla blommor som används för att smycka Nobelmiddagen från San Remo.

Destinationen erbjuder flera riktigt bra boenden med utmärkta konferensfaciliteter i olika prislägen. Och inte att förglömma – i Italien är maten alltid en hederssak och Ligurien är inget undantag.

Share This: