Bologna – i maten, vinets och sportbilens fotspår

Bologna ligger i regionen Emilia-Romagna som ofta kallas Italiens matcentrum med specialiteter som parmesanost och parmaskinka. Emilia-Romagna är också hjärtat av den italienska sportbilstillverkningen. Här har märken som Lamborghini, Maserati och Ferrari sina ursprung. Hit flyger man enkelt direkt med SAS från både Stockholm och Köpenhamn. Närheten till andra italienska regioner gör att Bologna kan kombineras med destinationer som Milano, Venedig, Florens eller kuststräckan vid Rimini.

Bo på något av de trevliga hotellen i centrala Bologna som också erbjuder bra konferensmöjligheter. Med hotellen som utgångspunkt finns en mängd upptäckter att göra i Bologna och dess omnejd. Vi tipsar bland annat om följande:

Bolognas marknader
Italien ostLär känna det italienska köket bättre genom en tur på stadens marknader. Tillsammans med er lokala guide besöker ni lokalbefolkningens favoritmarknader med lokalproducerat som frukt och grönt, ostar, marmelader, ägg och kött och handgjord pasta av hög kvalité. Ni har även möjlighet att besöka lokala producenter och butiker för provsmakningar.

Besök hos producenter av parmesan, balsamvinäger och parmaskinka
Regionens kulinariska specialiteter – parmesanost, balsamvinäger och parmaskinka – är välkända favoriter. Under turen följer ni med bakom kulisserna där ni får följa tillverkningen och delta i smakprovningar. Turen avslutas med en traditionell italiensk lunch på en familjeägd restaurang.

Sportbilar och motorer
Lamborghini
Lamborghini erbjuder sportbilstillverkning från första parkett. Under besöket på Lamborghinifabriken i Sant’ Agata Bolognese får ni besöka museet och följa med in i fabriken för att se hur bilmodellerna tillverkas. Steg för steg växer bilarna fram. Provkörning tillsammans med instruktör kan avsluta detta spännande besök.

Strax utanför Modena ligger Maranello, mest känt för sin tillverkning av Ferraribilar. Äldre och nyare modeller, men även Formel 1-bilar finns att beundra på det spännande Ferrarimuséet. Ferrari Museum Maranello_formel 1

Det är också möjligt att kombinera Bologna med Rimini. Staden är belägen längs Adriatiska havet  och är en av Italiens mest omtyckta badorter med en historisk stadskärna, långa sandstränder och en levande marina med restauranger och kaféer. Rimini är också en bra konferensort – ni bor på hotell vid stranden med utmärkta konferensfaciliteter.

 

 

Share This: