Dublin – Europas gröna IT-centrum

Dublins rykte som Europas IT-centrum blir påtagligt när man rör sig i det historiska Docklandsdistriktet eller ”Silicon Dock”. Numera trängs bl a Google, Facebook, Linkedin, amazon.com, IBM och HP i de nya moderna kontorshusen som präglar området.

Effekten av IT-bolagens etableringar har medfört en inflyttning till Dublin av unga välutbildade invånare och en stad med hög puls och influenser från många kulturer. Stämningen är gemytlig och otvungen och irländarna lika trevliga och vänliga som alltid.

Dublin erbjuder många bra hotell och mötesmöjligheter för både större och mindre grupper. I kombination med bra flygförbindelser och en liten stadskärna är en tredagars konferens ett prisvärt alternativ.

Dag 1)

Ankomst Dublin och transfer till hotellet
Lunch
Konferens under eftermiddagen
Promenad till kvällens restaurang för gemensam middag

2014-06-12-12.20.02-275x206

Dag 2)

Guidad cykeltur genom Dublin –Guinness-275x154ett enkelt och spännande sätt att lära känna Dublin och dess historia görs på en guidad cykeltur. Tack vare väl utbyggda cykelvägar passeras de nyare IT-kvarteren, Dublin Castle, Trinity College, stadsparken St. Stephen’s Green med intilliggande regeringsbyggnader och Nationalmuséer, nöjeskvarteren i Temple Bar och Guinnessbryggeriet under en förmiddag.

Lunch längs vägen
Konferens under eftermiddagen
Middag med irländsk underhållning och riverdance

eller

Middag med whiskyprovning på Old Jameson Distillery

Dag 3)

2014-06-12-12.34.47-275x206”Culinary tour” som avslutas med lunch på utvald restaurang eller café

Floden Liffey delar staden i två delar men de 36 broarna gör det alltid enkelt att ta sig fram. Närproducerad mat har under senare år blivit populärt i Irland och Dublins restauranger, caféer och butiker är inget undantag. En vandring där vi botaniserar bland t ex ost-, kött-, brödbutiker och pubar är en sällsamt smakrik upplevelse.

Tid att på egen hand besöka t ex Guinness bryggeri eller utforska Trinity College och the Book of Kells

Transfer till flygplatsen och avresa hem

shutterstock_164141561-275x183

Naturen är alltid nära i Irland och för de som vill ta sig an en utmaning, svetsa samman ett team eller höja adrenalinnivån tipsar vi om möjligheterna till klättring i Dalkey Quarry eller forsränning i floden Liffey. Båda görs tillsammans med professionella guider och stärker banden i gruppen.

Share This: