Hamburg – en livlig arkitektonisk scen

Få europeiska städer har under en längre tid varit så heta som Hamburg. Den kreativa klassen dras till denna globala metropol som en magnet och investeringsviljan i utveckling och arkitektur är hög. Det är inte för inte som ett av Europas största innerstadsprojekt drivs just här.

Elbphilharmonie HamburgProjektet HafenCity ska enligt planen stå färdigt 2020. Flera sevärda byggnader, designade av internationella stjärnarkitekter, är under uppförande, andra står redan klara – bland annat Elbphilharmonie, konserthus och Hamburgs nya landmärke. Denna spektakulära byggnad på taket av ett gammalt hamnmagasin utgör entrén till HafenCity på Kaiserkai.

Lägenhet WilhelmsburgSpeicherstadtHafenCity arbetar utifrån ett hållbarhetsperspektiv och målsättningen är att bli miljöcertifierat. Bland annat har man satsat på en nästan tre mil lång cykelväg som ska få lokalbefolkningen att ställa bilen. Även distriktet Wilhelmsburg har genomgått en spännande förvandling. Denna ö har, trots sitt idylliska läge vid floden, dominerats av industribyggnader och använts som avlastningsplats för avfall. De senaste åren har ön dock förvandlats till en modern och miljövänlig stadsdel som på ett medvetet sätt förenar ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet.

Trons Production utformar resan till Hamburg efter era önskemål och intressen, förklarar stadens struktur och tar er till speciellt utvalda projekt inom stadsplanering, arkitektur och byggteknik.

Share This: