Berlin vågar gå utanför ramarna

Internationella Berlins experimentlust och kreativitet sätter tydliga spår i arkitektur och stadsutveckling. Här talar man inte bara om att tänka utanför ramarna, här gör man det.

Stadens brokiga historia och internationella prägel väver samman tidseror och kulturer och skapar grogrund för nytänkande. Detta sätter avtryck inom arkitektur, stadsrum och hållbar utveckling. 

2014-09-04-14.19.01-275x366Ett annat av Berlins större projekt – Museum Island – med bl a restaureringen av Neues Museum och återuppbyggnaden av Berlins stadsslott (Humboldt Forum) – är exempel på samtida europeisk arkitektur som på ett föredömligt sätt förhåller sig till historien, estetiska, etiska och tekniska frågor.

Ett av Berlins stora pågående innerstadsprojekt – Europacity – spänner över hela 40 hektar. Här återfinns bl a Hauptbahnhof, Berlins nya centralstation, tillsammans med regeringsområdet och Reichtag, Riksdagen. Nya kontor, bostäder, hotell och butiker växer fram i området som också integrerar nya gröna områden, parker och promenadvägar längs floden Spree.

Innovativa och framtidsorienterade projekt med fokus på resursbesparingar och sund livsstil ser vi flera goda exempel av i Berlin. Moderna bostadshus där hållbarhet står i fokus växer fram på flera håll, t ex i stadsdelarna Prenzlauer Berg och Kreuzberg.

2014-09-07-10.40.19-275x366Att cykla runt i vackra Berlin ger en helt ny dimension av staden och dess framväxt. Under en dag hinner man ta del av stadens historia, äldre och ny arkitektur och prisbelönta grönområden.

En resa till Berlin formas helt och hållet efter era önskemål med fokus på stadens historiska och samtida arkitektur, exklusiva besök tillsammans med arkitekter och möjlighet att se flera projekt från insidan. Allt är möjligt – turer på vattnet, på land eller på cykel.

 

Share This: