Madrid – vibrerande puls på hög höjd

Madrid statyMadrid är Europas högst belägna huvudstad med sina 646 m ö h. Den karaktäriseras av fotboll, flamencons rytmiska toner och historiens vingslag. Staden som aldrig sover har måhända lugnat ned sig en aning de senaste åren men den spanska pulsen och stämningen finns kvar alla tider på dygnet.

Madrid är lätt att tycka om med fantastiska parker, pittoreska gränder, imponerande och storslagna byggnader, Madrid arkitekturvarierande arkitektur och uppskattad matkultur. Stadens struktur bygger på Madrids egen historia med utveckling från dess arabiska rötter till dagens politiska och ekonomiska prägel.

Madrid beskrivs också med ord som klass och kultur – ingen annanstans i Europa finns det så stora konstmuseer och konstsamlingar. Reina Sofia, Prado och Thyssen-Bornemisza är de främsta och här finner du verk som Picassos Guernica.


Madrid Plaza MayorPlaza Mayor är Madrids största torg som grundades i början av 1600-talet. Det ger dig som besökare en känsla av det äkta och genuina Madrid med dess små spanska caféer och tapasbarer.

Madrid är en lätt att nå med goda flygförbindelser från Skandinavien och kort transfer från flygplatsen. Staden erbjuder ett stort och varierat utbud av hotell och restauranger och oavsett syfte med konferensen
eller resan och med hänsyn till era önskemål
hjälper vi er att skapa ert bästa möte!

Share This: