Bilbao – ett konststycke

0 comments

Bilbaos förvandling från en slumrande stål- och varvsindustristad till dagens kosmopolitiska och blomstrande kulturcentrum är både fascinerande och spännande. För den som intresserad av modern arkitektur och stadsutveckling är Bilbao ett utmärkt resmål för en studieresa. Uppskattas dessutom god mat och dryck är valet självklart.

Bilbao CalatravaFörändringen av Bilbao har pågått sedan början av 90-talet och här har världsberömda arkitekter som Frank Gehry skapat Guggenheimmuseet, Norman Foster den high-techinspirerade tunnelbanan, Santiago Calatrava Zubizuribron över floden Nervión och stadens flygplatsbyggnad.

Här finns konst som Jeff Koons enorma tulpanbukett och Louise Bourgeoise jättespindel ”Maman” att beskåda och långa promenadstråk längs floden för att enkelt förflytta sig runt till fots.

En 3-dagars studieresa blir en fullspäckad upplevelse där vi tar hjälp via vårt kontaktnät av expertis på plats i samband med de besök och visningar gruppen är intresserad av. Vi föreslår också en tur längs floden mot utloppet i Biscayabukten för att titta och pröva traversbron ”Puente Vizcaya”, numera på Unescos världsarvslista.

bilbaosNågra dagar i Bilbao ger också möjlighet att pröva sig igenom den regionala maten som är en viktig del av kulturen i Baskien. Tapas heter Pintxos och finns i en oändlig variation av smak- och konstfulla munsbitar med bröd som bas toppade med t ex skaldjursallad, musslor, bläckfisk, svamp, ost eller skinka. Vinerna från det närliggande Rioja-distriktet utgör ett utmärkt komplement.

Share This: